Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w bułce tartej

Łosoś w bułce tartej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2264 Ocena: 13984

Dodano:

Odsłon: 194

Łosoś podany w ten sposób smakuje wybornie.

Składniki

  • 4 filety z łososia
  • masło
  • 10 gram bułki tartej
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sok z ½ limonki
  • oliwa z oliwek
  • 50 gram parmezanu
  • pomidorki koktajlowe
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Filety posmarować masłem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Bułkę tartą wymieszać z posiekaną natką pietruszki, 1 łyżką oliwy, sokiem z limonki i startym parmezanem. Przykryć łososia przygotowaną mieszanką.

  2. Piec w piekarniku przez 10-12 minut. Podawać z miksem sałatek wymieszanych z pomidorkami koktajlowymi i sosem greckim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń