Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1486

Dodano:

Odsłon: 7430

Soczysta ryba otulona pierzynką z ciasta francuskiego, pora oraz kremowego serka.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Liście pora blanszujemy, aż zmiękną i staną się elastyczne. Następnie odcedzamy i studzimy.

  2. Oprószone kawałki ryby solą i pieprzem układamy na obgotowanych liściach pora. Łososia smarujemy serkiem. Następnie owijamy porem.

  3. Przygotowane zawiniątka układamy na cieście francuskim. Ciasto nacinamy.

  4. Brzegi ciasta smarujemy jajkiem lub wodą i zaklejamy. Wierzch ciasta również lekko smarujemy jajkiem lub wodą. Pieczemy 15 minut w 210 stopniach C. Podajemy z ulubioną sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń