Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim

Autor: zewaewa

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 120

Dodano: 07.06.2018

Odsłon: 69

Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ?

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 kawałków świeżego łososia ( filet bez skóry po około 200 g każdy kawałek)
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz czarny
  • 6 brykietów mrożonego szpinaku
  • 4 połówki suszonych pomidorów w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
5-6 os. 60 min łatwe drogie

Przygotowanie


  1. Kawałki łososia posolić, posypać pieprzem i skropić sosem sojowym, odstawić na godzinę.
    Szpinak wrzucić na stopione na patelni masło, smażyć aż się rozmrozi.
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane pomidory, doprawić do smaku.

  2. Szpinak wystudzić i podzielić na 6 porcji.
    Ciasto francuskie podzielić każde na 3 kawałki i na każdym ułożyć po kawałku łososia.
    Potem na łososiu rozłożyć szpinak i zakryć plastrem sera.

  3. Zawinąć wszystko w ciasto i układać pakunki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu.
    Paczuszki naciąć w kilku miejscach i posmarować je rozmąconym jajkiem.
    Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
    Podawać na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń