Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim

Autor: monika1965

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1474

Dodano: 10.10.2012

Odsłon: 1252

dość łatwe, każdy da radę

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. łososia pokroić na 4 porcjeobsmażyć delikatnie na maśle i odstawić, pieczarki pokroić w paseczki, cebule również i podsmażyć na oliwie tak aby odparował płyn, mocno posolić i dać dużo pieprzu, mozarrellę pokroić lub rozerwać na mniejsze kawałki.

  2. ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 4, na każdy kawałek ciasta położyć kawałek łososia, na to pieczarki i kawałeczki mozarelli, ciasto zawinąć i koniecznie naciąć na wierzchu. ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika (termoobieg 180 stopni), piec aż ciasto się ładnie wyzłoci.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń