Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak cytrynowego łososia, kruchego i delikatnego.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 8
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1038
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 379
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3528
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 139
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 8
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1038
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 379
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3528
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 139
Składniki
Pora kroimy na pół wzdłuż, myjemy i kroimy na pół talarki. Podsmażamy kilka minut na łyżce oliwy, pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Folię aluminiową rozkładamy na blaszce do pieczenia (dla każdego kawałka ryby osobny płat folii). Środek folii polewamy lekko oliwą z oliwek, na tym układamy plasterki cytryny (po 2 na każdą rybę). Na cytrynach kładziemy łososia, a następnie pora, świeżo posiekane zioła oraz łyżkę śmietany. Folię zwijamy i szczelnie łączymy (nie owijamy zbyt mocno, gdyż wokół potrawy musi krążyć para).
Potrawę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Łososia podajemy zawiniętego w folii, z ziemniaczkami z wody.