Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w sosie miętowo - bazyliowym

Przepis dnia 2011-05-11
Łosoś w sosie miętowo - bazyliowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6697

Dodano:

Odsłon: 22841

Szybki przepis na wykwintne danie :) Więcej na paulinka-to-ja. blogspot.com

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sos: śmietankę 30% wlewamy do niedużego rondelka, do tego dodajemy liście mięty i bazylii i zagotowujemy. Następnie zdejmujemy z ognia i miksujemy. Sos przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy cukier, sok z cytryny oraz przekrojony ząbek czosnku. Następnie wlewamy śmietanę 18% i ponownie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i wyjmujemy czosnek

  2. Łosoś: łososia skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na folii aluminiowej i polewamy oliwą. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Rybę układamy na talerzach i polewamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiarucka 18 lipca 2011 wygląda rewelacyjnie,a smakuje pewnie jeszcze lepiej.....koniecznie muszę zrobić to danie:))))

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 12 maja 2011 W sosie koperkowym zrobiłam ostatnio pulpeciki na parze... pyszniutko;-)) ale łosos w panierce pomaranczowej... hmmm..chętnie wypróbuję;-)) dzieki!

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 11 maja 2011 mmm łosos to moje ulubione danie, do ulubionych w najbliższym czasie spróbuje :)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 11 maja 2011 Boschka, łosoś na parze na pewno będzie smakował cudnie! Można zrobic do niego sos śmietanowo-koperkowy lub piec w pomarańczowej panierce - przepis na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 11 maja 2011 Zgadzam się z Irmą - umiejętność uchwycenia w fotografii tego, co najistotniejsze w potrawie - to duzy plus;-)) Ciekawa jestem, czy łosos ugotowany na parze w folii też będzie tak smakował... a tak na marginesie... z czym podajecie łososia? żeby się równie pieknie prezentował w wersji "obiadowo-kolacyjnej"?

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 maja 2011 Piękne zdjęcie, a potrawa na pewno pyszna.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń