Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w sosie porowo-czosnkowym

Łosoś w sosie porowo-czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2374

Dodano:

Odsłon: 1042

Doskonałe dietetyczne danie. Gotowanie na parze zachowuje wszystkie właściwości warzyw, a ryba jest mięciutka.

Składniki

  • 50 dag łososia
  • 1 mały brokuł 1 marchewka
  • pół pora ( twarda część)
  • sól, pieprz sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki musztardy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy na parze. Do naczynia wkładamy łososia przyprawionego solą i pieprzem. Brokuł rozdzielamy na różyczki i wkładamy na rybę. Do tego por pokrojony w talarki, marchewka w paski lub talarki. Wszystko nakrywamy i gotujemy ok 20 min. Sos przyrządzamy z wyciśniętego soku z cytryny, jogurtu , musztardy. oraz z pora , który gotował się w garnku. Pora blendujemy. wszystko mieszamy. Można lekko posolić. Podajemy łososia polanego sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń