Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś wędzony z grejpfrutem

Łosoś wędzony z grejpfrutem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10028

Dodano:

Odsłon: 23

Wypróbowany przepis na "Łosoś wędzony z grejpfrutem"

Składniki

  • 200 g łososia wędzonego
  • owoc awokado
  • różowy grejpfrut
  • pomarańcza
  • cytryna
  • łyżka soku z cytryny
  • zielona sałata
  • świeży koper
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sałatę dzielimy na listki, myjemy, osuszamy i układamy na półmisku. Grejpfrut dokładnie obieramy, dzielimy na małe cząstki. Układamy wzdłuż brzegów półmiska lub talerza.

  2. Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Kroimy na drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.

  3. Cząstki pomarańczy układamy między cząstkami grejpfruta i cytryny. Kostki awokado układamy na brzegach półmiska.

  4. Z plasterków łososia formujemy różyczki, układamy je na środku i ozdabiamy świeżym koperkiem.

  5. Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5 zł.

  6. Wartość odżywcza porcji 280 kcal. Białko 13 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 11 g.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń