Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 847
Polecam.
Odsłon: 586
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 491
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 847
Polecam.
Odsłon: 586
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 491
Składniki
PUREE Na patelni rozpuścić łyzke masła. Dodać szalotki i lekko je podsmażyć. Następnie wrzucić groszek i smażyć go do miękkości, pod koniec przyprawiając rozmarynem. Wszystko zmiksować blenderem, dodająć śmietany oraz pieprzu i soli. Gotowe.
ŁOSOŚ Łososia smarujemy oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem. skrapiamy go cytryną. Przekładamy na rozgrzany grill (lub patelnię grillową). Nastepnie smażymy 3-4 minuty z każdej strony do momentu aż ładnie się przyrumieni.
BATATY Po umyciu kroimy je w paski jak frytki. Przygotowane kawałki dokładnie suszymy, smarujemy oliwą, solimy i posypujemy czarnuszką. Następnie tak przygotowane bataty dajemy na blachę pokrytą wcześniej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 220 st. C.