Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z białą rzodkwią"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Umyj pod bieżącą wodą dymki i pokrój w cienkie plasterki.
Białą rzodkiew opłucz, obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki.
Przygotuj koperek – najpierw przepłucz go pod bieżącą wodą, potrząśnij energicznie pęczkiem, żeby opadła z niego woda, a następnie drobno posiekaj.
Przygotuj filety z łososia – najpierw opłucz w wodzie i wysusz papierowym ręcznikiem, a następnie pokrój na osiem części (po dwie na jedną porcję). Posyp je delikatnie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na koniec boki ryby posmaruj niewielką warstwą musztardy Dijon, która ma ostro-słony smak, dlatego uważaj, żeby nie przesadzić z jej ilością.
Na metalową wkładkę do garnka połóż łososia i gotuj go na parze ok. 15-20 minut. 7. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim dymkę, dodając szczyptę cukru, soli i pieprzu.
Na talerzach ułóż najpierw pokrojoną rzodkiew, posyp ją podsmażoną dymką, a na to połóż rybę.
Udekoruj plasterkiem cytryny i świeżą melisą.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: średni. Porcje: 4 320 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień