Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z brokułami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Składniki
Filet z łososia opłucz, pokrój na kawałki. W misce wymieszaj sos sojowy z sokiem z limonki i 4 łyżkami oleju. Włóż łososia do marynaty, odstaw na godzinę.
Brokuły oczyść, podziel na różyczki. Mrożone warzywa rozmroź. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 2-3 minuty. Obrany czosnek i umyte dymki posiekaj.
W głębokiej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć migdały, obsmaż na złoty kolor. Dodaj osączone brokuły, smaż razem 2-3 minuty, zdejmij z patelni.
Na tą samą patelnię wrzuć łososia, a po chwili czosnek i dymkę. Smaż kilka minut. Ponownie włóż brokuły i migdały, podgrzej. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
czas ok. 40 min; porcja – 370 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety