Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z brokułami

Łosoś z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z brokułami"

Składniki

  • 60 dag filetu z łososia
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 limonka
  • olej
  • 60 dag świeżych lub mrożonych brokułów
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pęczek dymki
  • 10 dag migdałów
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z łososia opłucz, pokrój na kawałki. W misce wymieszaj sos sojowy z sokiem z limonki i 4 łyżkami oleju. Włóż łososia do marynaty, odstaw na godzinę.

  2. Brokuły oczyść, podziel na różyczki. Mrożone warzywa rozmroź. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 2-3 minuty. Obrany czosnek i umyte dymki posiekaj.

  3. W głębokiej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć migdały, obsmaż na złoty kolor. Dodaj osączone brokuły, smaż razem 2-3 minuty, zdejmij z patelni.

  4. Na tą samą patelnię wrzuć łososia, a po chwili czosnek i dymkę. Smaż kilka minut. Ponownie włóż brokuły i migdały, podgrzej. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  5. czas ok. 40 min; porcja – 370 kcal, cena 4,40 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń