Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z masłem cytrynowym

Łosoś z masłem cytrynowym

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2916

Dodano: 08.08.2010

Odsłon: 3180

Łososia nie trzeba reklamować:)

Składniki

  • 4 steki z łososia
  • 4 pasterki cytryny
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1/3 kostki masła
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżki świeżo startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku lub pietruszki
  • skórka starta (z 1 cytryny)
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dzwonka łososia skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą i posypujemy pieprzem. Smażymy na patelni grillowej spryskanej oliwą

  2. Masełko - wszystkie składniki mieszamy ze sobą - masło, imbir, skórkę z cytryny, szczypiorek, sól i pieprz do smaku.

  3. Łososia podajemy z plastrem cytryny i na to plastry masełka, które roztopi się i nada smak niebiański:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kibi87 09 sierpnia 2010 łosoś to pyszności, do ulubionych na pewno zrobię:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 09 sierpnia 2010 To prawda łososia nie trzeba reklamować,świetna ryba.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń