Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z ogórkiem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 222
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 168
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 222
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 168
Składniki
Ogórek umyj, obierz ze skórki, pokrój w drobną kosteczkę. Łososia pokrój w cienkie plasterki. Grejpfrut sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, wyfiletuj. Opłucz i posiekaj koperek. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Olej utrzyj na sos z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Dodaj czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz miodem. Na talerzu rozłóż kilka liści sałaty, posyp ogórkiem. Ułóż plasterki łososia. Polej przygotowanym sosem, posyp koperkiem. Ozdób półplasterkami cytryny.
porcji, czas 15 min; porcja – 250 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety