Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z owocami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 127
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 127
Składniki
Rybę podzielić na cztery porcje. Umyć, osuszyć, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować pesto i łyżką oliwy z oliwek, obsypać pokrojonymi orzechami. Piec ok. 10 minut w temperaturze 175°C.
Pomarańcze umyć, obrać, podzielić na cząstki pozbawione błonki (precyzyjnymi cięciami nożyka łatwo wyfiletujesz owoc). Granat przekroić na pół, łyżką wybrać ziarna, oskubać je dokładnie z twardej białej skórki. Owoce delikatnie wymieszać.
Musztardę utrzeć z miodem, solą i pieprzem, ukręcić z resztą oliwy sos. Sałatę opłukać, osuszyć, wymieszać z owocami, polać sosem.
Serek pokruszyć, posypać nim z wierzchu sałatkę. Podawać z łososiem – na ciepło lub na zimno.Źródło: Twoje Imperium