Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z sosem grzybowym podany z kaszą gryczaną

Łosoś z sosem grzybowym podany z kaszą gryczaną

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2068

Dodano: 06.04.2012

Odsłon: 4134

Kolejny, ciekawy pomysł na łososia

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby zalać szklanką wody i odstawić najlepiej na noc. Następnego dnia odcedzić grzyby i pokroić na mniejsze kawałki.

  2. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, odrobinę osolić, dusić na małym ogniu kilka minut, mieszać co jakiś czas. Następnie wlać bulion i połowę wody z moczonych grzybów. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia. W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie.

  3. Na rozgrzaną patelnię położyć łososia. Usmażonego łososia ułożyć na gorącym sosie grzybowym, posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą gryczaną, skropić sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 16 kwietnia 2012 ...łosoś z kaszą gryczaną ...?!
odważnie...warte wypróbowania

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BM87 06 kwietnia 2012 Wygląda smakowicie. Uwielbiam łososia, smakują mi grzyby i kasza, więc koniecznie muszę wypróbować.:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń