Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z warzywami

Łosoś z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 316

Dodano:

Odsłon: 1317

Takie przepisy lubię najbardziej! Proste w wykonaniu, a przede wszystkim smaczne :)

Składniki

  • Filet z łososia około 500 g
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • mrożone warzywa np. brokuł, kalafior, marchewka
1-2 os. 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia pociąć na porcje, doprawić z obu stron solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Rybę włożyć do lodówki na 20 minut. Następnie smażyć ją na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu), na małym ogniu około 10 minut. Podawać najlepiej z warzywami (np. brokuł, kalafior, marchewka) i ziemniakami np. z sosem koperkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń