Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z zielonym pesto

Przepis dnia 2012-05-08
Łosoś z zielonym pesto

Autor: Kaatarinaa

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 188

Dodano: 06.05.2012

Odsłon: 3975

Ryby to samo zdrowie i to chyba wystarczający argument, aby wypróbować mój przepis:)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Świeżego łososia kroimy na mniejsze porcje, a następnie przyprawiamy solą, pieprzem i nacieramy mocno pesto. Najlepiej zostawić na ok 20 min w lodówce, aby ryba nabrała ziołowego aromatu.

  2. Smażymy łososia na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będzie mocno rumiany.

  3. Sos: jogurt naturalny mieszamy z pesto i gotowe:) Sos można podawać na zimno lub na ciepło w zależności od upodobań. Usmażonego łososia polewamy sosem i podajemy z ulubioną sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

palooka 29 grudnia 2012 Uwielbiam łososia w każdej postaci. Twój przepis na pewno znajdzie się w mojej kuchni. Dzięki

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń