Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś zapiekany:)

Łosoś zapiekany:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 2896

Doskonalym uzupelnieniem lososia zapiekanego sa ziemniaki pieczone w piekarniku albo frytki.

Składniki

  • swiezy losos pokrojony na dzwonka, 50 dag
  • swieze grzyby(najlepiej borowiki), 25 dag
  • maslo, 10 dag
  • sok z cytryny
  • sol
  • pieprz
  • posiekany koperek, garsc
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Formę do zapiekania(najlepiej z żaroodpornego szkła) natłuścić i rozłożyć porcje ryby. Grzyby oczyścić i pokroić na plasterki, rozłożyć na rybie. Posypać solą i pieprzem. Połowę masło pokroić na wiórki i przykryć nimi rybę z grzybami. Wstawić do nagrzanego piekarnika(200 stopni) na 25-30 minut. Pozostałe masło stopić w rondelku, dodać sok z cytryny i polać tak przygotowanym sosem rybę. Posypać posiekanym koperkiem i od razu podawac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń