Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś zapiekany z trzema serami i orzechami

Łosoś zapiekany z trzema serami i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 200

Wykwintne danie na uroczysty obiad lub kolację :)

Składniki

  • 400 g fileta z łososia
  • ser mozzarella w kulce pokrojony w plastry, odrobina sera pleśniowego, serek topiony również pokrojony
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu + 2 łyżki roztopionego masła + 1 łyżeczka soku z cytryny + szczypta posiekanego koperku
  • sól, pieprz cytrynowy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę posolić, przyprawić pieprzem cytrynowym, odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
    Po tym czasie ponacinać ją w poprzek tworząc jakby kieszonki, do których powkładać kawałki serów.
    Na wierzch rozprowadzić mieszankę z orzechów, miodu, soku z cytryny, masła i koperku.
    Piec w piekarniku, najlepiej w naczyniu ceramicznym w temp. 180 stopni ok 25 -30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 18 września Bardzo ciekawy sposób na podanie łososia - do wypróbowania, koniecznie ! :):) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń