Do góry

Przekąski Przepis na:

Łososiowa przekąska

Łososiowa przekąska

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1107

Dodano:

Odsłon: 521

Błyskawiczny przepis na pyszną łososiową przekąskę. Ciasto francuskie z serkiem, plasterkiem wędzonego łososia i kolorową papryką. Coś na szybko - ale zaręczam, że smaczne i efektowne

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • serek chrzanowy typu Almette
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • papryka żółta i czerwona
  • pieprz cytrynowy
  • koperek
  • jajko
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy małą szklaneczką parzystą liczbę kółek. Odkładamy połowę kółek a w drugiej połowie w środku każdego kółka mniejszą szklaneczką lub kieliszkiem wycinamy następne kółko.
    I teraz : pełne kółka smarujemy rozbełtanym jajkiem, nakładamy na nie obręcz z wyciętego kółka i tez smarujemy jajkiem. Pieczemy około 10 minut w 180 st. W ten sposób powstaną nasze małe koszyczki.

  2. Po wystudzeniu do każdego koszyczka wkładamy łyżeczkę serka chrzanowego, zrolowany plaster wędzonego łososia i paprykę pokrojoną w paseczki. Dekorujemy koperkiem i pieprzem cytrynowym. Proste, pyszne i błyskawiczne!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń