Do góry

Przekąski Przepis na:

łososiowe babeczki

łososiowe babeczki

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6599

Dodano: 12.05.2013

Odsłon: 3059

z podanej porcji wyszło mi 5 babeczek

Składniki

  • 300 g wędzonego łososia
  • 2 serki almette ze szczypiorkiem i cebulką
  • pieczarki marynowane (tyle ile będzie babeczek)
  • plastry cytryny (tyle ile będzie babeczek)
  • posiekany koper
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Małe filiżanki wyłożyć w środku folią aluminiową (lub teflonowe foremki do muffinek). Każdą filiżankę wyłożyć łososiem (jak nam plastry łososia będą wystawać z filiżanki to ich nie odcinać bo nimi będziemy zamykać babeczki), na dno dać po trochu serka następnie pieczarki i znowu serek, wierzch przykryć łososiem i delikatnie podociskać. Babeczki delikatnie wyciągać z filiżanek, zdjąć folię aluminiową. Na talerzu położyć plastry cytryny obranej ze skóry, na cytrynę dać trochę kopru, a na koper babeczki z łososia. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 12 maja 2013 Super się prezentują i dlatego jedną capnę:D

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 12 maja 2013 Ciekawie podane , przy okazji wykorzystam pomysł :))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń