Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby zrobić dobry lukier trzeba dobrze ubić białka.. - Ot cały sekret lukru. Dzisiaj rano znalazłam dosyć ciekawy filmik o tym Jak zrobić lukier królewski ? Po obejrzeniu rzeczywiście okazało się to banalnie proste, więc...
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 898
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 204
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9310
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 898
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 204
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9310
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i pozostawiamy w lodówce na 24 godziny lub na całą noc, dzięki temu białka będą mocniejsze. Następnie białka przelewamy do miski i ubijamy ze szczyptą soli, ale nie ubijamy ich na sztywno. W kolejnym kroku małymi porcjami dodajemy przesiany cukier puder, tak by nie było grudek. Cały czas miksujemy na najmniejszych obrotach. Aby nasz lukier, który cały czas miksujemy nie napowietrzył się. W trakcie miksowania dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny. Miksujemy tak około 15-17 minut, aby masa była gładka i błyszcząca.