Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko razem z sodą. W rondelku lub mikrofali podgrzewamy miód i wlewamy do mąki. Następnie dodajemy cukier, przyprawę, masło oraz jajko. Wszystko razem łączmy, a następnie zagniatamy do momentu, aż ciasto będzie gładkie. Stolnicę oprószamy mąką i rozwałkowujemy na gr. 0,5 cm. Foremkami wykrawamy pierniczki i przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 160 C i pieczemy ok. 10-15 min. Zostawiamy do wystudzenia. Składniki na lukier mieszamy w miseczce, jeśli jest za gęsty można dodać więcej wody. Ciasteczka oblewamy lukrem i zostawiamy na kratce, aż całkowicie zastygnie. Najlepsze na 2-3 dzień. Smacznego.