Dania główne Przepis na:
MACZANKA

Składniki
- ZEBERKA WIEPRZOWE, 60 DAG
- KIELBASA WIEPRZOWA, 15 DAG
- smalec, 10 DAG
- maka, 2 LYZKI
- cebula, 2 SREDNIEJ WIELKOSCI
- smietana, 1/2 SZKLANKI
- Natka pietruszki
- sol
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mieso pokroic na kawalki wzdluz zeber, oproszyc sola i obsmazyc na polowie tluszczu. Podlac niewielka iloscia wody i dusic do miekkosci, dodajac pokrojona na kawalki kielbase. Cebule obrac, pokroic w kostke, lekko zarumienic na pozostalym tluszczu, dodac make i przygotowac zlota zasmazke. Rozprawic smietana, polaczyc z miesem i zagotowac.Posypac natka pietruszki.
Komentarze do przepisu (0)