Do góry

Zupy Przepis na:

Maczanka Solińska

Maczanka Solińska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 13483

Dodano:

Odsłon: 480

Powojenne danie bieszczadzkie.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przysmażyć na maśle. Mleko zagotować i ciągle mieszając dodać mąkę, tak aby się dobrze połączyła z mlekiem. Następnie dodać rozbełtane żółtko, polać masłem z cebulką. Po czym kroimy chlebek na grube kromki i maczamy w potrawie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń