Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu mini - bułeczki drożdżowe nawet dla tych, którzy nigdy nie robili drożdżowego.Jest to moje pierwsze ciasto drożdżowe jakie robiłam i z efektów jestem zadowolona.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Zagnieść ciasto : Margarynę posiekać z mąką, dodać jajka i drożdże wymieszane ze śmietaną i cukrem.Wyrobić ciasto.
Wstawić na 30 min do lodówki.
Ciasto wałkować na cienkie placki i rozsmarować mak.
Zwijać ciasto w rulon, a następnie kroić na kawałki 3 cm.
Posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Układać na blaszce luźno.
Piec 170 C - 30 min.