Do góry

Desery Przepis na:

Magdalenki

Magdalenki

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 11072

Szybkie i łatwe.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W małym rondelku o grubym dnie rozpuść masło, a następnie odstaw je na czas przygotowania pozostałych składników.

  2. Jajka utrzyj z cukrem, wanilią oraz solą, by uzyskać jednolitą konsystencję.

  3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko do miski z masą jajeczną. Drewnianą łyżką lub ubijaczką wyrób ciasto , by było gładkie, a następnie dodaj do niego ostudzone, rozpuszczone masło.

  4. Podgrzej piekarnik do temperatury 210 C. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką, a następnie wlej do nich ciasto. Wstaw je do piekarnika na 10 -15 minut- magdalenki powinny być puszyste i złociste. Zaraz po upieczeniu wyjmij ciastka z formy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń