Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 880
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 880
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Pieczarki oczyść, pokrój na ósemki. Natkę posiekaj, a obraną cebulę pokroić wzdłuż na cienkie cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W rondlu stop masło. Na nim poukładaj cebulę i pieczarki. Duś pod przykryciem do momentu, aż pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru. Dodaj kieliszek wina, dopraw solą, mielonym pieprzem i gałką. Na koniec dodaj śmietankę i wymieszaj składniki, aby powstał sosik.
Makaron odcedzić i osącz. Przełóż na półmisek. Makaron obłóż grzybami, polej sosem. Posyp posiekaną natką i czerwonym pieprzem. Do grzybowego sosu pasują także inne rodzaje makaronu. Można również wybrać penne lub kokardki.