Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron carbonara"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź.
Boczek pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, podsmaż boczek i cebulę. Jajko wymieszaj ze śmietaną, wlej do boczku, oprósz solą i pieprzem, posyp natką, chwilę podduś.
Wymieszaj z makaronem i posyp startym na tarce o małym oczkach żółtym serem.Źródło: Chwila dla Ciebie