Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron chow mein z grzybami mun

Makaron chow mein z grzybami mun

Autor: KingMazur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 245

Dodano: 06.10.2011

Odsłon: 3002

Zapraszam również na bloga

Składniki

  • 100 g makaronu chow mein
  • 25 g grzybów mun
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki wina ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowo - grzybowego
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • 1 pokrojona w piórka cebula
  • sól
  • kilka "gałązek" szczypiorku
  • 0,5 l bulionu (grzybowego lub z kurczaka)
  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • kilka kropel oleju sezamowego
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby mun, zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min, następnie gotować je przez 10 min. Kurczaka pokroić na paseczki. Na rozgrzane oleje wrzucić pastę imbirową, podsmażyć jakieś pół minuty, dodać cebulę i podsmażać ok 2 min., cały czas mieszając. Dorzucić kurczaka i usmażyć na złoto, następnie dodać grzyby mun oraz wino i dusić wszystko razem przez 1h. Po upływie tego czasu dodać sos sojowo - grzybowy oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Makaron chow mein przygotować według przepisu na opakowaniu, dorzucić do grzybów i kurczaka, wymieszać. Gotowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń