Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-08-2011
Szybko, chrupiąca papryka. Obiad powstał w niecałe pół godziny pomiędzy zakupami, a wyjściem na miasto:) Zapraszam również na bloga
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6264
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 142
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 78
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6264
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 142
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 78
Składniki
W woku rozgrzać łyżkę oleju sezamowego i obsmażyć kurczaka, przełożyć do miski. Na tym samym oleju obsmażyć przez ok. 2 min. paprykę, wyjąć i tak samo postąpić z cebulą, dorzucić marchewkę i smażyć cały czas mieszając jeszcze ok 1 min., wyjąć. Rozgrzać drugą łyżkę oleju sezamowego, wrzucić czosnek, chwilkę cały czas mieszając obsmażyć (najlepiej na małym ogniu, co by czosnek się nie przypalił), dodać kurczaka, pastę imbirową i pastę z kolendry, 2 łyżki sosu sojowego, wino mirin i dusić na małym ogniu 10 min. Po tym czasie dorzucić pozostałe składniki, podlać filiżanką wody, łyżką sosu sojowego, doprawić tabasco i dusić jeszcze 2 min. Makaron chow mein przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, połączyć z kurczakiem, posypać szczypiorkiem, dobrze zamieszać. Gotowe!