Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji

Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12878

Dodano:

Odsłon: 25

Przepis wart wypróbowania: "Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji"

Składniki

  • Makaron rurki, 1 kg szpinaku świeżego lub mrożonego, 2 ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny, 5 dag serka topionego
  • łyżka masła. Sos: 1/4 l mleka
  • 1/4 l słodkiej śmietanki
  • 5 dag tłuszczu
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki wywaru z jarzyn
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Liście szpinaku oczyścić, pokroić, przelać wrzątkiem, poddusić na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Pod koniec duszenia dodać serek topiony i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić.

  2. Każdą rurkę makaronu napełnić farszem. Układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.

  3. sosu wymieszać i zagotować. Doprawić. Rurki zalać sosem, piec 20 minut.

  4. CZAS: około 40 minut

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń