Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
6 porcji - całość 1100 kcal
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 203
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew i pietruszkę na plasterki, seler naciowy i paprykę w wąskie paski. Brokuł podziel na różyczki a te łodyżki, które nie są zdrewniałe, pokrój na mniejsze kawałki.
Na dużej patelni rozgrzej olej lub oliwę, dodaj łyżkę masła. Wsyp wszystkie warzywa za wyjątkiem różyczek brokuła, oprósz je solą, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem i duś pod pokrywką, aż będą prawie miękkie (sprawdzaj na marchewce) – wtedy dopiero dodaj brokuła, nie powinien się rozpaść. Mieszaj od czasu do czasu, duś jeszcze przez 5 minut.