Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron kokardki w sosie śmietanowym.

Makaron kokardki w sosie śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 170 Ocena: 2334

Dodano:

Odsłon: 545

Bardzo dobry na obiad lub kolację.

Składniki

  • -Schab lub inny kawałek mięsa - 300 g
  • -Makaron kokardki - 300 g
  • -Sól, pieprz, papryka ostra
  • -Śmietana - 100 ml
  • -Woda - 50 ml
  • -Pietruszka - 2 łyżki posiekanej lub suszonej
  • -Olej do smażenia - 2 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i bardzo drobno pokroić, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż będzie miękkie.
    Śmietanę wymieszać z wodą i przyprawami. Następnie zalać mięso i gotować przez 10 minut.

  2. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z mięsem.
    Na koniec dodać pietruszkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń