Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron łazanki z młodą kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami.

Makaron łazanki z młodą kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1378 Ocena: 17327

Dodano:

Odsłon: 10592

Ugotowany makaron łazanki z domowego kiszenia młodą kapustą, pieczarkami i mięsem.

Składniki

  • młoda kiszona kapusta z marchwią 2 kg Odciśnięta z soku
  • pieczarki 50 dag
  • łopatka wieprzowa 1 kg
  • pasta rosołowa 2 łyżki
  • olej 250 ml
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 8 szt.
  • makaron łazanki 50 dag
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W litrze wody z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy mięso i pieczarki. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy odciśniętą z soku kapustę, mieszamy i gotujemy 90 minut. Ugotowane mięso i pieczarki wyjmujemy z garnka, studzimy, kroimy w kostkę i z powrotem dodajemy je do garnka i dalej gotujemy. Jeżeli po tym czasie kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Ugotowaną kapustę z mięsem i grzybami wykładamy na durszlak i odciskamy z wywaru. Wywaru nie wylewamy, możemy zużyć go do ugotowania kwaśnicy. Odciśniętą kapustę z mięsem i grzybami przekładamy do brytfanki, dodajemy olej i mieszamy, dodając stopniowo odcedzony makaron łazanki. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut. Łazanki z kapustą podajemy na ciepło.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń