Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron muszelki w 15 minut

Makaron muszelki w 15 minut

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16215

Dodano:

Odsłon: 1944

przepis J. Oliviera. Tylko 5 składników.

Składniki

  • Makaron muszelki w 15 minut
  • 415 g białego tuńczyka w oleju (po osączeniu 280 g mięsa)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 garść świeżego oregano
  • 2 małe słoiczki kaparów
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na lekko rozgrzaną patelnię wlałem część oliwy ze słoika. Na to wrzuciłem osączone kapary, aby się otworzyły i oddały aromat. Wyjąłem je z patelni na inne naczynie. Na tę samą patelnię dodałem pokrojone pomidorki, Świeże listki oregano i pokruszone cząstki tuńczyka uzupełnią to danie. Makaron po ugotowaniu połączyłem z pozostałymi składnikami. Wystarczy dosmaczyłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń