Do góry

Przekąski Przepis na:

Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną.

Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1003 Ocena: 9799

Dodano:

Odsłon: 5951

Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną podajemy jako zimną przystawkę, udekorowaną plasterkami rzodkiewki, rzeżuchy i natką pietruszki.

Składniki

  • makaron muszle 6 szt.
  • sałatka warzywna 8 łyżeczek
  • rzodkiewki 1 szt.
  • Rzeżucha
  • Natka pietruszki
  • Bazylia
  • Sałatka warzywna składniki:
  • ziemniaki 2 szt.
  • seler mały połowa
  • marchew 1 szt.
  • ogórki kiszone 2 szt.
  • jajka kurze 3 szt.
  • por zielona część 10 cm
  • zielony groszek marynowany 1 mała puszka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • musztarda 2 łyżeczki
  • oliwa z pestek winogron 50 ml
  • majonez 2 łyżki
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie sałatki:

    Ziemniaki ze skórą, marchew i seler myjemy i gotujemy do miękkości. W między czasie gotujemy jajka na twardo i kroimy drobno zieloną część pora. Ugotowane jajka studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Wszystkie krojone składniki umieszczamy w misce. Ugotowane ziemniaki, marchew i seler studzimy, obieramy ze skórek i kroimy również w kostkę, umieszczamy w misce. Kroimy w kostkę ogórki kiszone, groszek odcedzamy z wody na sitku i dodajemy do pozostałych składników. Wszystkie składniki mieszamy, solimy pieprzymy, dodajemy oliwę, musztardę i majonez, mieszamy i umieszczamy w pojemniku. Pojemnik zakrywamy i wstawiamy sałatkę do lodówki na około 2 godziny żeby odpoczęła.

  2. Faszerowane muszle:

    Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy warzywną sałatką. Do każdej muszli wkładamy pół plaster rzodkiewki, posypujemy świeżą rzeżuchą i dekorujemy natką pietruszki oraz bazylią.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 03 kwietnia Zdjęcia ani przepis nie przekonują mnie bym to zjadła:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń