Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną podajemy jako zimną przystawkę, udekorowaną plasterkami rzodkiewki, rzeżuchy i natką pietruszki.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 536
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 121
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 536
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 121
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Składniki
Wykonanie sałatki: Ziemniaki ze skórą, marchew i seler myjemy i gotujemy do miękkości. W między czasie gotujemy jajka na twardo i kroimy drobno zieloną część pora. Ugotowane jajka studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Wszystkie krojone składniki umieszczamy w misce. Ugotowane ziemniaki, marchew i seler studzimy, obieramy ze skórek i kroimy również w kostkę, umieszczamy w misce. Kroimy w kostkę ogórki kiszone, groszek odcedzamy z wody na sitku i dodajemy do pozostałych składników. Wszystkie składniki mieszamy, solimy pieprzymy, dodajemy oliwę, musztardę i majonez, mieszamy i umieszczamy w pojemniku. Pojemnik zakrywamy i wstawiamy sałatkę do lodówki na około 2 godziny żeby odpoczęła.
Faszerowane muszle: Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy warzywną sałatką. Do każdej muszli wkładamy pół plaster rzodkiewki, posypujemy świeżą rzeżuchą i dekorujemy natką pietruszki oraz bazylią. Smacznego!!!