Do góry

Przekąski Przepis na:

Makaron penne z warzywami

Makaron penne z warzywami

Autor: eluchap

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 121

Dodano: 14.02.2018

Odsłon: 560

Makaron dzięki różnym dodatkom i przyprawą smakuje za każdym razem inaczej

Składniki

  • 250-300 g makaronu penne
  • 1 marchewka
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • kilka różyczek kalafiora (może być mrożony)
  • 3-4 mini kolby kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • 130 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól,pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewkę pokroić w półplasterki,kolby kukurydzy w plasterki
    (kawałki), czerwoną paprykę w kostkę. Cebulę posiekać,zeszklić na
    maśle i dodać marchewkę, kukurydzę,paprykę i kalafior. Dusić razem
    przez około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Połączyć ze
    śmietanką. Doprawić sokiem z cytryny. Makaron ugotować według przepisu
    na opakowaniu i połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i podać
    zaraz po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń