Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron po meksykańsku

Makaron po meksykańsku

Autor: basiliana

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 92

Dodano: 04.05.2018

Odsłon: 359

To łatwe w przyrządzeniu danie apetycznie łączy charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej składniki z makaronem i aromatem świeżej pietruszki.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso podsmażyć na oleju.

  2. Dodać pokrojoną cebulę i przetarty czosnek, dusić kilka minut na niewielkim ogniu.

  3. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy papryka lekko zmięknie, wrzucić obrane i pokrojone pomidory, odsączoną fasolę i kukurydzę, wlać keczup i dodać przyprawy. Dusić ok. 10 minut.

  4. Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z sosem.

  5. Całość posypać startym serem żółtym i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń