Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron po wiejsku

Makaron po wiejsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2266 Ocena: 13998

Dodano:

Odsłon: 292

Sycący i smaczny makaron mojej teściowej.

Składniki

  • Makaron kolorowy 30 dag
  • Pomidory krojone w puszce 1 puszka
  • Śmietana kremówka 150 ml
  • Jajka 3 szt.
  • Szynka konserwowa 25 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do formy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i zahartować zimną wodą. Szynkę pokroić w grubą kostkę i wymieszać z makaronem i pomidorami. Jajka rozbełtać w śmietanie i przyprawami do smaku, zalać makaron. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, przełożyć przygotowany makaron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. Podawać z ketchupem lub dowolną surówką sezonową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń