Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ryżowy z tuńczykiem

Makaron ryżowy z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4410

Dodano:

Odsłon: 1007

Wspaniała propozycja na danie główne. Makaron należy wymieszać z dodatkami na talerzu. Jest smacznie :)

Składniki

  • 100 g. makaronu ryżowego drobnej nitki
  • puszka tuńczyka w oleju
  • składniki na sos czosnkowy;
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • sól do smaku oraz pieprz świeżo zmielony
  • Ulubione przyprawy do posypania dania. U mnie jest to przyprawa w młynku do sałatek.
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron należy ugotować al dente.
    Ząbek czosnku zmiażdżyć i połączyć z jogurtem. Doprawić do smaku. Wymieszać z tuńczykiem.
    Powstanie bardzo smaczna pasta. Całe danie najlepiej dokładnie wymieszać.
    Udekorowałam startą skórką z cukinii i pomidorkami..


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 kwietnia Wspaniałe połączenie. Wszystko, co lubię na jednym talerzu <3 Pycha <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń