Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i pikantne. Przepis (z moimi drobnymi modyfikacjami) pochodzi z książki: " Z kuchennej półeczki: Kuchnia włoska."
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 314
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 354
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 314
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 354
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Składniki
Masło rozpuscić w dużym garnku. Dusić na nim cebulę i czosnek. Dodać chili i dusić jeszcze 2 minutki. Dodać pomidory i wywar z warzyw, zmniejszyć płomień i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, cukier, sól i pieprz do smaku.
Makaron ugotowany al dente (ja użyłam kolorowych świderek), mieszamy z gorącym sosem i podajemy na talerze.
Opcjonalnie: pokroić boczek w kostkę, usmażyć na chrupiąco i posypać nim makaron.
SMACZNEGO!!!