Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron w sosie pieczarkowym z kurczakiem i natką pietruszki

Makaron w sosie pieczarkowym z kurczakiem i natką pietruszki

Autor: sandra1

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 784

Dodano: 29.05.2014

Odsłon: 2658

Makaron w innym wydaniu :-)

Składniki

> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1) Cebulę podsmażamy na złoty kolor, następnie dodajemy pokrojone pieczarki, które doprawiamy solą i pieprzem w celu puszczenia soków (można również dodać trochę wody) i dusimy na małym ogniu aż zmiękną.

    2) Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni (kurczak nie może być spalony - powinien być miękki i biały).

    3) Makaron gotujemy jak na opakowaniu.

  2. Gdy pieczarki będą miękkie dosmaczamy według uznania: Vegetą, solą i pieprzem oraz posiekaną natką z pietruszki. Dodajemy usmażonego kurczaka, całość mieszamy i na koniec zabielamy śmietaną.
    Konsystencja powinna być płynna jednak nie wodnista (jeżeli jednak mamy za dużo wody to zagęszczamy odrobiną mąki z rozrobioną wodą).

    Do makarony wrzucamy sos z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Podawać z posypaną pietruszką i jeżeli ktoś lubi można również posypać odrobiną sera żółtego.


    SMACZNEGO :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sandra1 29 maja 2014 dokładnie i coś innego niż zwyczajne spaghetti, które uwielbiam jednak czasem odmiana jest wskazana :-)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń