Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron w sosie serowo-pieczarkowym

Makaron w sosie serowo-pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 5713

Dodano:

Odsłon: 498

Prościej być już nie może:). Ser i pieczarki, czyli bardzo klasyczny smak połączyłam z makaronem. Wyszedł szybki, smaczny i tani obiad.

Składniki

  • 200g ulubionego makaronu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 300g pieczarek
  • 1 cebula
  • 50g tartego parmezanu
  • 100g tartego sera cheddar
  • 100 ml śmietany
  • sól, pieprz, papryka sodka
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w plastry pieczarki, do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy śmietanę, sery i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

  3. Wsypujemy makaron, mieszamy do dokładnego połączenia składników. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem i posypujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń