Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z boczniakami w sosie śmietanowym

Makaron z boczniakami w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 618 Ocena: 8842

Dodano:

Odsłon: 220

smaczny, łatwy i szybki w przygotowaniu obiad

Składniki

  • boczniaki 25 dag
  • cebula 1 mała
  • śmietana 18% 3/4 szkl.
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz
  • koperek
  • makaron pappardelle
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby należy umyć, osuszyc i pokroić w paski

  2. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do jej zeszklenia, dodać grzyby i drobno pokrojony czosnek, smażyć tak długo aż grzyby zmiękną i woda odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę, koncentrat pomidorowy i koperek. Wszystko wymieszać i chwilę podsmażyć.
    Makaron ugotowac al'dente w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerz i na wierzch ułożyć grzyby w sosie. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń