Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z brokułami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 300
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5075
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32669
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 238
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 300
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5075
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32669
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 238
Składniki
Makaron ugotuj aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Następnie schłodź w zimnej wodzie i polej olejem.
Cebulę i czosnek posiekaj, boczek pokrój w drobną kostkę. Brokuły podziel na różyczki, sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie, aby zachowały kolor.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła smaż makaron ok. 3-4 minuty. W tym samym czasie, na drugiej patelni, na pozostałym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj boczek, a później dorzuć brokuły.
Pod koniec smażenia połącz potrawę z makaronem i dopraw solą oraz pieprzem.
Rozłóż danie na podgrzane wcześniej talerze i posyp każdą porcję tartym parmezanem.Źródło: Telemax