Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe z makaronem i brokułem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Brokuła umyj, podziel na małe różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Zahartuj w zimnej wodzie aby nie stracił koloru.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie zeszklij na oleju. Dodaj do niej ugotowanego brokuła, po czym smaż przez 5 minut na małym ogniu.
Mleko wymieszaj ze śmietaną i Fixem Knorr.
Wlej sos na patelnię, dodaj serek topiony. Całośc dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Na talerze nałóż ugotowany makaron i obficie polej sosem. Posyp startym serem (można także posypac posiekaną natką pietruszki). Smacznego.