Do góry

Przekąski Przepis na:

Makaron z brukselka

Makaron z brukselka

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1644

Dodano:

Odsłon: 12598

Makaron w innej postaci, ktory swietnie nadaje sie jako dodatek do prawie kazdego rodzaju miesa

Składniki

  • makaron (kto jaki preferuje), 200 g
  • smietana plynna, 200 ml
  • brukselka, 200 g
  • SEREK TOPIONY, 100 g
  • czosnek, sol i pieprz do smaku
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac na pol twardo, brukselke rowniez ugotowac okolo 15 min, przekroic na pol dodac do makaronu okapujacego na durszlaku z wody,

  2. Do garnuszka wlac smietane rozgniesc zabek czosnku, doprawic sola i pieprzem do smaku, dolozyc serek mieszac na malym ogniu az serek sie rozpusci do cieplego sosu dolozyc makaron z brukselka i calosc przelozyc do naczynia zarodopornego,

  3. Zapiekac w temperaturze 180 stopni okolo 20 min az makaron wchlonie czesc sosu, a gora lekko sie zrumieni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 06 marca 2010 BARDZO MI SIĘ PODOBA.WŁAŚNIE SZUKAŁAM JAKIEGOŚ PRZEPISU BO MAM ZADUŻO BRUKSELKI I NAPEWNO ZROBIE TWOJE DANIE.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maniac 19 lutego 2010 do bieszczadzki: ja tam nie miałam żadnych problemów z odczytaniem treści przepisu i nawet nie zauważyłam, że nie ma polskich liter (!), dopiero po Twoim komentarzu zwróciłam na to uwagę. Jedna prośba do Ciebie - nie czepiaj się szczegółów, to jest forum kulinarne, a nie poprawnej polszczyzny, czy koło przyjacół profesora Miodka. Stój na straży takich wypowiedzi w komentarzach pod postami dotyczącymi polityki, kultury, języka polskiego itp. itd., a nie na forach kulinarnych. dziekuję za uwagę :) Pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 19 lutego 2010 Wiem ze moze jest ciezko czasem sie doczytac, ale nie mieszkam w Polse nie mam polskiej klawiatury wiec nie mam jak robic polskich znakow,

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bieszczadzki 19 lutego 2010 fajny i prosty przepis:) tylko radzę uważać na błędy ortograficzne a i znaki polskie są od tego aby ich używać, bo czasami człowiek musi się domyślać o co biega:D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń