Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z gulaszem i grzybami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Rozmrożone i oczyszczone grzyby pokroić na duże kawałki. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Marchewkę i seler po oczyszczeniu i umyciu pokroić w małą kostkę.
Na oleju zeszklić cebulę, czosnek, marchewkę i seler. Zdjąć z patelni, usmażyć na niej mięso. Wszystko przełożyć do garnka, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać listki laurowe.
Na maśle przesmażyć grzyby, oprószyć je majerankiem i przełożyć do mięsa. Gotować godzinę. Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Połączyć z makaronem, podawać.
Jeśli po odcedzeniu, a przed wymieszaniem z sosem makaron zdąży się posklejać, należy opłukać go ciepłą wodą i skropić oliwą.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium