Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Inwestycja w przyprawy zawsze się opłaca. Nie ma kuchni bez przypraw.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Makaron wrzuciłem na wrzącą posolona wodę , gotowałem 3 min , odcedziłem przelałem zimną wodą i odstawiłem do ocieknięcia. Piersi kaczki umyłem , osuszyłem ręcznikiem papierowym i pokroiłem w bardzo cienkie plasterki . Paprykę , marchewki , dymki i cukinię pokroiłem w słupki. Czosnek oraz imbir obrałem a następnie drobno posiekałem i podsmażyłem w oleju w woku lub w głębokiej patelni. Dodałem mięso , wymieszałem i szybko je podsmażyłem. Do zawartości dodałem marchewkę i paprykę . Po chwili dołożyłem cukinię , dymki i kiełki. Składniki polałem sosami : sojowym , ostrygowym oraz chili . Całość dobrze wymieszałem i podgrzałem. Do mieszanki dodałem makaron , doprawiłem solą i pieprzem. Danie najlepiej podawać na gorąco , zaraz po przygotowaniu.